
Taigi, o kalbant apie receptus reikia pasakyti, jog tikrai nustebau. Tikėjausi, jog receptai bus labai sudėtingi, nepagaminami tiems patiems mirtingiesiems. Ir ką jūs manot, o gi ne! Jau vien pats pavadinimas sufleruoja paprastumą. Ir iš tiesų, knygoje daugiau nei šimtas receptų ir kiekvienam jų tereikia 7 ingredientų, argi ne atgaiva po visokių garsių kulinarijos knygų (tiek lietuviškų, tiek ir pasaulio virtuvės), kur vienam padažui reikalaujama turėti bent 6 ar daugiau produktų, o kur dar visas likęs patiekalas! Knygoje “7 Ingredientai” viskas pateikiama labai paprastai ir aiškiai, gaminti gali visi. Net tokie pradedantieji kaip aš. Taigi, dalinuosi pirmu bandymu – skrebučiai su mocarela ir pomidorais (46 psl.). Tai labai paprastai pagaminamas patiekalas, tačiau ant stalo nebeliko akimirksniu.
Skrebučiai su mocarela ir pomidorais
Ingredientai:
1 kiaušinis (aš įmušiau 2 mažyčius);
1 didelis pomidoras (arba 2 maži);
150g. mocarelos sūrio;
8-10 riekelių prancūziško batono (naudojom paprasčiausią forminę sumuštinių duoną, nes nebuvom planavę gaminti, o namuose buvo tik tokia);
Svogūnų laiškų (knygoje rekomenduojama 4-5, o aš patariu dėti pagal skonį);
Alyvuogių aliejaus (kuo tyresnis, tuo geriau);
Druskos, juodųjų pipirų.
Batono riekeles apskrudiname iš vienos pusės ir labiau apkepusią pašlakstome aliejumi, patarčiau nepadauginti. Tada išplakame kiaušinius su druska, pipirais (manau galima įdėti ir visokių savo mėgstamų prieskonių). Į plakinį suberiame susmulkintus svogūnų laiškus bei mažais kubeliais supjaustytus pomidorus ir mocarelą. Viską gerai išmaišome ir dedame ant skrebučių. Pabarstome prieskoniais ir kepame orkaitėje maždaug 180 laipsnių temperatūroje, maždaug 8-10 min. kol išsilydys mocarela bei gražiai apskrus viršus. Skonis toks pat puikus kaip ir vaizdas! Tad gero apetito ir kurkite šilumą kartu!