Apie puikias dovanas bei skrebučiai su mocarela ir pomidorais

Šeimos sukūrimo proga atėjusių pasveikinti mūsų brangiausiųjų prašėme nenešti gėlių. Pirmiausia todėl, jog labai gaila gėlių, kurios bus veltui nuskintos, o mes išvažiavę medaus kopti negalėsime džiaugtis šituo gėriu. IMG_7911

Kita priežastis ta, jog nuskintos gėlės greitai pradeda skleisti neigiamą energiją, o ką jau kalbėti apie vystančias ir gailestį keliančias gėles po savaitės. Taigi, kad nekiltų nepatogumų tiems, kurie labai jau nori tų gėlių dovanoti (buvo tokių, kurie vis dėlto atnešė gėlių ir teisinosi, jog negali eiti į vestuves be gėlių) mes prašėme visų atnešti po knygą. Tik pagalvokite, grįžti namo, o ten kalnas naujutėlių, dažais kvepiančių, dar neskaitytų knygų. Tikra svajonė! Bent jau tokiems knygų mylėtojams kaip aš. O ir vyras mielai jau vieną suskaitė. Taigi, gavome įvairiausių knygų: grožinės literatūros, nemažai knygų apie keliones, ir žinoma, kulinarinių knygų. Keletas jų laukia savo eilės, na o aš noriu pasidžiaugti viena puikia dovana. Tai Virtuvės mitų griovėjų knyga “7 Ingredientai
Tik pasirodžius knygai buvau šiek tiek skeptiškai nusiteikusi. Maniau, jog tai bus dar viena receptų knyga kur daug paveikslėlių ir dar daugiau ingredientų kiekviename recepte. Na jei ne daugiau tai bent jau bus tokie, kurių paprasti mirtingieji parduotuvėje nežino kur ieškoti, o ir paklausti pas pardavėją nepatogu, nes, po velnių, kaip ištarti tą pavadinimą?! Tačiau pradėjus sklaidyti pirmuosius puslapius užliejo smagūs virpuliukai. Pirmiausia, reikia pasakyti, jog nuotraukos nuostabios. Na taip, jų daug, jos užima tris kartus daugiau vietos nei pats receptas, bet palieka puikų įspūdį. Ne tik seilės teka, bet pradedi galvoti, kad būtų visai neblogai tokią  ir ant sienos pasikabinti.

Taigi, o kalbant apie receptus reikia pasakyti, jog tikrai nustebau. Tikėjausi, jog receptai bus labai sudėtingi, nepagaminami tiems patiems mirtingiesiems. Ir ką jūs manot, o gi ne! Jau vien pats pavadinimas sufleruoja paprastumą. Ir iš tiesų, knygoje daugiau nei šimtas receptų ir kiekvienam jų tereikia 7 ingredientų, argi ne atgaiva po visokių garsių kulinarijos knygų (tiek lietuviškų, tiek ir pasaulio virtuvės), kur vienam padažui reikalaujama turėti bent 6 ar daugiau produktų, o kur dar visas likęs patiekalas!  Knygoje “7 Ingredientai” viskas pateikiama labai paprastai ir aiškiai, gaminti gali visi.  Net tokie pradedantieji kaip aš. Taigi, dalinuosi pirmu bandymu – skrebučiai su mocarela ir pomidorais (46 psl.). Tai labai paprastai pagaminamas patiekalas, tačiau ant stalo nebeliko akimirksniu.

Skrebučiai su mocarela ir pomidorais
Ingredientai:
1 kiaušinis (aš įmušiau 2 mažyčius);
1 didelis pomidoras (arba 2 maži);
150g. mocarelos sūrio;
8-10 riekelių prancūziško batono (naudojom paprasčiausią forminę sumuštinių duoną, nes nebuvom planavę gaminti, o namuose buvo tik tokia);
Svogūnų laiškų (knygoje rekomenduojama 4-5, o aš patariu dėti pagal skonį);
Alyvuogių aliejaus (kuo tyresnis, tuo geriau);
Druskos, juodųjų pipirų.

Batono riekeles apskrudiname iš vienos pusės ir labiau apkepusią pašlakstome aliejumi, patarčiau nepadauginti. Tada išplakame kiaušinius su druska, pipirais (manau galima įdėti ir visokių savo mėgstamų prieskonių). Į plakinį suberiame susmulkintus svogūnų laiškus bei mažais kubeliais supjaustytus pomidorus ir mocarelą. Viską gerai išmaišome ir dedame ant skrebučių. Pabarstome prieskoniais ir kepame orkaitėje maždaug 180 laipsnių temperatūroje, maždaug 8-10 min. kol išsilydys mocarela bei gražiai apskrus viršus. Skonis toks pat puikus kaip ir vaizdas! Tad gero apetito ir kurkite šilumą kartu!

Save

Snippets

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.