Egzotiškos salotos

Gaivumos, gaivumos, gaivumos! Pavasarį ypatingai jos norisi. Organizmas pasiilgęs vitaminų pats siunčia pavojaus signalus, norime valgyti  rūgštesnį, šviežesnį maistą. Aš neseniai išbandžiau labai įdomias salotas, kurių receptą prisitaikiau kaip man lengviau ir skaniau. Taigi – egzotiškos salotos.
IMG_9218

Ingredientai:
Indelis konservuotų sojų daigų;
2 morkos;
Raudona saldžioji paprika;
Džiovintos aitriosios paprikos (pagal skonį, jeigu turite nesmulkintos – supjaustykite);
1-2 šaukštai marinuoto imbiero (taip pat priklauso nuo skonio, vieniems patinka kitiems ne);
1 citrina;
1 mango vaisius;
1 šaukštas sezamo sėklų;
3 valgomi šaukštai vynuogių kauliukų aliejaus;
2 šaukštai imbiero marinato (skysčio, kuriame buvo imbierai);
Žiupsnelis cukraus;
Žiupsnelis druskos.

Pupelių daigų skystį nupilkite ir palikite juos nudžiūti. Tuo metu, supjaustykite šiaudeliais morkas, papriką (nuluptą) bei mango vaisių. Smulkiai supjaustykite marinuotą imbierą. Viską (pupelių daigus, papriką, morkas, mango) sumaišykite bendrame inde. Užtarkuokite ant viršaus citrinos žievelę. Išspauskite į tą patį indą citrinos sultis. Pilkite vynuogių kauliukų aliejų, imbiero marinatą, žiupsnelį druskos bei žiupsnelį cukraus. Įbarstykite džiovintos aitriosios paprikos ir viską gerai išmaišykite. Pabaigoje apibarstykite sezamo sėklomis. Prieš valgant, leiskite šiek tiek pastovėti, kad skoniai susimaišytų. Skanaus!
Snippets

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.