Italų virtuvės įkvėpimai ir naminiai tagliatelle

Italų virtuvė mane žavėjo jau seniai. Paprasti ir labai gardūs patiekalai vilioja pabandyti, o labiausiai mane traukia požiūris į maistą. Italams maistas nėra tik kažkas, kuo galima pasisotinti. Tai daug daugiau. Tai gyvenimo būdas. Visai neseniai, netyčia aptikau Michela Chiappa ir jos seserų kulinarines laidas Simply Italian. Vedėja, be galo linksma italė, gyvenanti Pietų Velse. Jos šeima persikėlė ten iš Italijos. Jie gamina pastą jau daug metų. Visa laidos koncepcija žavi, galima žiūrėti daugybę kartų. O be įkvėpimo pliūpsnių, kuriuos sukėlė laida, geriausia buvo paprasti receptai. Per kelias minutes išdėstomi visi pastos gaminimo pagrindai. Ir žinot ką? Iš tikrųjų viskas pavyksta taip lengvai kaip rodoma! Įkvėpimo pagauta, nusipirkau makaronų gaminimo mašinėlę ir be galo džiaugiuosi, nes mūsų namuose nuo šiol bus ne tik pirkti makaronai, bet ir naminė pasta. Na, o šiandien dalinuosi naminių tagliatelle su pomidorų ir krevečių padažu, receptu. Kaip paruošti tešlą galite pažiūrėti filmuke. Viskas labai paprasta. Svarbiausia, kad produktai, t.y. kiaušiniai ir miltai būtų švieži. Gaminau 4 porcijas.1

Ingredientai:
2 kiaušiniai;
200 g miltų;
Pakuotė virtų šaldytų krevečių;
3 pomidorai;
3 svogūnai;
6 česnako skiltelės;
Sauja petražolių (nebūtina);
Kietojo sūrio arba fermentinio (pagal skonį);
2 šaukštai pomidorų pastos;
2 kaupini arbatiniai šaukšteliai pomidorų koncentrato;
3 valgomi šaukštai pomidorų padažo “Senovinis”(galima ir kitokio arba geriausia savo gaminto naminio);
Druskos;
Džiovintų bazilikų (jeigu turite šviežių – dar geriau);
Kitų prieskonių pagal skonį (aš kartais į šį padažą įmaišau prieskonių mišinio makaronams arba sriuboms ir padažams, priklauso nuo nuotaikos ir skonio);
Manų kruopų (pabarstyti skardai, kad makaronai nesuliptų);
Alyvuogių aliejaus.

 

Visų pirma, reikia pasakyti, jog makaronų gaminimo mašinėlės turėti visai nebūtina. Viską galima pasidaryti patiems, naudojant kočėlą ir peilį. Pirmiausia gaminau tešlą. Patariama dėti 1 kiaušinį šimtui gramų miltų. Aš padvigubinau kiekį. Tad pilkite ant stalo du puodelius miltų ir įmuškite du kiaušinius. Viską sumaišykite ir minkykite tešlą kol pasidarys elastinga. Tada tešlą padėkite į šaldytuvą pusvalandžiui pastovėti. Išėmę tešlą ją kočiokite kol pasidarys plona, o jei turite mašinėlę perleiskite bent 5 kartus pro didžiausią galimą tarpą. Tada supjaustykite tešlą 1-2 cm pločio juostelėmis, arba jei turite mašinėlę supjaustykite ja, užtrunka tik kelias minutes. Supjaustytus makaronus dėkite į skardą arba ant pjaustymo lentelės, svarbu prieš tai pabarstyti manų kruopomis, kad nesuliptų. Beje, nepatartina barstyti miltais, nes makaronai virdami pasidarys lipnūs ir virsite košę.

IMG_0055 (2)
Taigi, pasiruošę makaronus, palikite juos trumpam pailsėti ir apdžiūti. Tuo metu pasiruoškite padažą. Supjaustykite svogūnus, 3 česnako skilteles, petražoles. Taip pat nulupkite pomidorus (aš visada užpilu verdančiu vandeniu ir po kelių minučių jie lengvai nusilupa) ir susmulkinkite. Galite net šiek tiek patrinti, kad būtų košė. Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi ir dėkite svogūnus. Kai jie suminkštės pabarstykite prieskoniais ir įdėkite pomidorų padažo bei koncentrato. Tada dėkite pomidorus. Jiems sušilus ir pradėjus burbuliuoti pilkite pomidorų pastą, dėkite petražoles, bazilikus. Jeigu reikia – dar prieskonių. Tada užtarkuokite arba išspauskite tris skilteles česnako (kitos trys, supjaustytos laukia savo eilės). Sumažinkite kaitrą ir palikite padažą lėtai burbuliuoti. Kuo ilgiau jį gaminsite – tuo skanesnis bus. Kol padažas kaista, o makaronai ilsisi skardoje, kitoje keptuvėje pakepinkite krevetes su smulkintomis česnako skiltelėmis. Geriausia smulkinti stambiai, nes krevetėms pakaitus reikia česnaką išimti. Taip pat įjunkite vandenį su puodu, kur virsite makaronus. Vandenį pasūdykite. Pakepinus krevetes (tiek kad sušiltų ir šiek tiek parustų) sudėkite jas į padažą. Vandeniui užvirus, dėkite makaronus ir virkite apie 2 minutes (svarbu ragauti, kad nepervirtų). Makaronams išvirus, dėkite juos į keptuvę su padažu, viską išmaišykite. Tada užtarkuokite sūrio ir dar kartą išmaišykite, kad sūris pradėtų leistis. Išjunkite kaitrą. Štai patiekalas ir baigtas. Skanaus!

IMG_0087 (2)

Snippets

2 comments

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.