Jūros gėrybės tinginiams

Kartais norisi vakarienei pasigaminti ką nors paprasto, bet ypatingiau nei visada. Žiemai neužleidžiant pozicijų vis dar vilioja aštresni skoniai. Tad šiandien aš ilgai svarsčiau ką čia tokio pasigaminus, kad nereiktų virtuvėje lindėti valandų valandas, bet ir gomurys būtų maloniai nustebintas. Į galvą toptelėjo mintis apie jau labai seniai gamintas jūros gėrybes. Taigi, pristatau receptą, skirtą visiems tinginiams, mėgstantiems skaniai ir įdomiai valgyti. Šį receptą vyras “paveldėjo” iš savo šeimos, o mes jį gaminam savaip, nes įmanomų variacijų  daugybė. Svarbiausia, kaip visada – su meile ir gerom mintim.
IMG_9521

Ingredientai:
Pakuotė jūros gėrybių mišinio;
Pusė pakuotės mažų krevečių;
Pusė pakuotės  tigrinių krevečių;
Indelis “Uncle Ben’s” saldžiarūgščio padažo (nors užtenka 300 g) ;
4 česnako skiltelės;
Pusės citrinos sulčių;
Nedidelis gabalėlis sviesto;
Šlakelis alyvuogių aliejaus;
Pusė arbatinio šaukštelio kario prieskonių;
Pusė arbatinio šaukštelio uoginės paprikos miltelių.
IMG_9539

Pirmiausia, svarbu paminėti, jog jūros gėrybes galite dėti kokias norite. Mūsų gomuriai nėra labai išlavinti, tad mes dedame daugiau krevečių, nes jos mums tinka labiausiai. Šį kartą taip skubėjome, kad didžiosios liko ir su uodegytėmis. “Uncle Ben’s” padažą irgi galima pakeisti naminiu saldžiarūgščiu padažu su ananasais ir kitomis daržovėmis. Mes naudojame šį variantą, nes tai greičiausias būdas tinginiams, o ir poreikio konservuoti saldžiarūgštį padažą mūsų namuose dar neatsirado. Taip pat, į šį patiekalą galite dėti svogūnų, kurie čia visai tinka. Tokiu atveju juos reikėtų pakepinti kartu su česnaku. Taigi, įkaitiname keptuvę su gabalėliu sviesto ir šlakeliu aliejaus. Dedame susmulkintą česnaką ir šiek tiek pakepiname. Tada sudedame į keptuvę jūros gėrybes ir kepiname kol sušils ir lengvai apkeps (tik nepersisenkite). Ant viršaus pilame padažą ir viską maišydami kepame maždaug 10 minučių. Galima įpilti taurę arba pusė jos sauso balto vyno. Tada ne taip jaučiasi jūros gėrybių (galbūt ne visiems malonus) kvapas. Pabaigoje beriame prieskonius ir pašlakstome citrinos sultimis. Permaišome ir dar šiek tiek pakaitiname. Patiekalas baigtas. Tiekiame į stalą ir valgome su prancūzišku batonu arba šviežia ciabatta. Leiskite sau kartais patingėti, haute cuisine niekur nedings, o juk gyvenimas ir taip gali būti be galo gardus!  Skanaus!
Snippets

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.