Kondensuoto pieno pyragas

Internete klajojantis, paprastumu viliojantis…Šis pyragas pabandyti sugundė jau ne vieną. Galbūt dėl to, jog jam tereikia kelių produktų. Na, o aš, kaip visada kepu tinginiams skirtus ir daug išmonės nereikalaujančius skanėstus. Iš tiesų, originalus šio pyrago receptas, miegojo telefone jau keletą metų, kol pagaliau mane apėmė kepimo manija. Ir štai, pristatau…paprastas paprastutėlis – kondensuoto pieno pyragas.

sp4

Ingredientai:
Indelis kondensuoto pieno;
150 g. miltų;
2 a. š. kepimo miltelių;
4 kiaušiniai;
50 g sviesto.

1

Pirmiausia įjunkite orkaitę (apie 180 laipsnių), kad įkaistų. Nedideliame puode išlydykite sviestą. Tada sumaišykite visus produktus (ir išlydytą sviestą), juos gerai išplakite, kad neliktų gumulėlių. Kepimo formą patepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais. Pilkite tešlą ir kepkite 45-55 minutes (atsižvelgiant į jūsų orkaitės kaitrą). Išjungę neskubėkite ištraukti, kad nesusmegtų. Štai ir viskas. Galite papuošti cukraus pudra, įvairiomis uogomis.

3

Reikėtų pasakyti, jog pyrago konsistencija keistoka, jis standus ir kietas, tikėjausi šiek tiek kitokio. Man priminė naminius močiutės pyragus, kepamus Kalėdoms. Vis dėlto jis puikiai tinka pusryčiams prie kavos ir yra tikrai gero skonio. Na, ir, žinoma, jei neturite kuo pavaišinti svečių, o šaldytuve vos keli produktai – kondensuoto pieno pyragas puikiai tiks. Skanaus!

Snippets

2 comments

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.