Marinuoti agurkėliai vasaros vakarams

Artėjant vasarai, vis dažniau prisimenu piknikus ant žolės, kepsnius ant grotelių, ir aišku, šašlykus. Nors kad ir kaip keistai skambėtų, bet juos aš valgau tik dėl visų garnyrų, t.y. marinuotų ar žalių daržovių, ryžių ir t.t. Visos šeimininkės turi savo mėgstamus receptus tokioms progoms. Pavyzdžiui, mano mama greitai pamarinuoja agurkus su česnaku, kurie taip pat labai skanūs. Na, o aš, ką tik iškepta šeimininkė, vis niekaip neatrandu savo firminio marinato. Neseniai vartydama išsaugotus receptus, gamintų patiekalų nuotraukas, radau vasarą gamintų marinuotų agurkų receptą. Kol kas jų vadinti tais vieninteliais negaliu, tačiau skonis visai neprastas ir paruošiami jie išties greitai. Receptą radau savo mėgstamiausiame maisto tinklaraštyje Žaidimų aikštelė. Gaminau tiksliai kaip nurodyta recepte. Svarbiausia, jog agurkėliai būna labai traškūs ir visas gaminimo procesas užtrunka tikrai neilgai. Taigi – greitai paruošiami marinuoti agurkėliai.
IMG_7734

Ingredientai:
8 nedideli agurkėliai;
125 ml ryžių acto;
6 valgomi šaukštai cukraus;
2,5 arbatinio šaukštelio druskos;
250 ml karšto vandens.
Supjaustykite agurkėlius ir sudėkite į indą, kuriame marinuosite. Pasiruoškite marinatą: supilkite visus ingridientus į kitą indą ir ilgai maišykite, kol cukrus ir druska ištirps. Užpilkite paruoštus agurkėlius ir uždarę indą, padėkite į šaldytuvą. Palaikykite ten bent valandą arba dar geriau – kelias. Štai, agurkėliai prie mėsos ir paruošti.  Šis greitas ir paprastas marinatas, puikiai tiks paįvairinti vasaros vakarų meniu. Skanaus!
Snippets

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.