Moliūgų pasakos

Tęsiant odę rudeniui, reikia pakalbėti apie visokias moliūgienas, kurių juk niekada nebus per daug. Aš pati anksčiau moliūgų nemėgusi, dabar rudens be jų neįsivaizduoju. O kas geriau sušildo skrandį nei trinta, aštri moliūgų sriuba?!  Moliūgo sriubos variantų yra daugybė, jų variacijų dar daugiau. Mano mama, pavyzdžiui, verda netrintą, bet ganėtinai tirštą moliūgų sriubą, kuri taip pat yra labai skani. Tačiau mūsų jaunoje šeimoje labiausiai priimtina yra trinta sriuba, pagardinta krevetėmis. Sriubos paruošimas labai paprastas, o ingredientai lengvai surandami rudeninių gėrybių prikrautuose sandėliukuose. Taigi, pristatau –  aštri moliūgų sriuba su krevetėmis!
 
IMG_8276

Ingredientai:
500 g moliūgo;
2 vidutinio dydžio bulvės;
2 vidutinio dydžio morkos;
1 didelis obuolys (pageidautina, kad būtų rūgštus);
2 svogūnai;
4 skiltelės česnako;
Virtos šaldytos krevetės (pagal skonį);
1 litras vištienos arba daržovių sultinio;
3 šaukštai sviesto;
Šakelė čiobrelių;
Aitriosios paprikos milteliai;
Druska ir pipirai.
 IMG_8291

Kubeliais supjaustome moliūgą, bulves, morkas, svogūną bei obuolį. Į didelį puodą, kuriame virsime sriubą dedame porą šaukštų sviesto ir beriame moliūgo kubelius. Šiek tiek pakepinę dedame ir bulves su morkomis. Tada dar pašildome ir suberiame svogūnus. Kai minėtos daržovės jau šiek tiek suminkštėję ir pasitroškinę sudedame obuolius. Ant viršaus išspaudžiame arba sutarkuojame 2 skilteles česnako. Visą laiką intensyviai maišome, kad skoniai geriau išsiskirtų ir daržovės nepridegtų. Pabaigoje įmetame susmulkinto čiobrelio ir paprikos miltelių (tik nepadauginkite). Tada daržoves užpilame jau pasiruoštu sultiniu ir sumažinę kaitrą, paliekame pavirti 5-10 minučių, kol visiškai suminkštės bulvės, moliūgai ir morkos. Retkarčiais paragaujame ir pagal skonį beriame druskos, pipirų bei aitriosios paprikos. Kol daržovės, užpiltos sultiniu, verda, gerai įkaitiname keptuvę. Pilame šaukštą aliejaus arba dedame sviesto ir beriame 2 susmulkintas česnako skilteles. Ant jų kepiname krevetes. Jeigu nusipirkote jau išvirtas šaldytas, kepinti nereikia ilgai. Tiesiog sušildykite jas ir palaukite kol išsiskirs nereikalingas skystis, kurį reikia nupilti. Daržovėms pavirus ir krevetėms sušilus, sutriname sriubą trintuvu ir beriame į ją krevetes. Viską permaišome, jeigu reikia dar paskaniname prieskoniais ir paliekame pastovėti dešimčiai minučių. Jūsų sriuba jau paruošta!Kaip jau minėjau, moliūgo sriubos variantų yra labai daug. Aš pati labai mėgstu sriubą išvirusi pagal šį receptą dar pagardinti kokosų pienu, kad būtų egzotiškiau. Na, o dabar, galiu drąsiai rekomenduoti šią sriubą visiems sušalusiems rudens gerbėjams. Virkite, eksperimentuokite ir kurkite šilumą kartu. Gero apetito!

Snippets

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.