Naminiai bananų ir braškių ledai

Vasara, vasara, vasara! Kiemai kvepia bijūnais, jazminais, ką tik nupjauta žole. Savaitgaliai rituališkai leidžiami gamtoje, prie laužo ar pliuškenantis vandenyje. Na, ir ko daugiau reikia…? Aišku, kad valgyti! O valgyti dabar galima labai sveikai! Vasara yra pats tinkamiausias metas mitybos pokyčiams. Na, bet ne apie juos šįkart daina. Taigi, karštą vasaros dieną, atsigaivinti geriausiai padeda ledai. Šiandien noriu užrašyti nerealų receptą. Sveiki, skanūs, kvepiantys, veganiški, visiškai absoliučiai paprastai pagaminami…Naminiai braškių ir bananų ledai.
DSC_0254

Ingredientai:
3 bananai;
1 kg braškių;
15 šaukštų kokosų pieno;
3 šaukštai agavų sirupo.

DSC_0172-1

Gaminau 10 žmonių. Jei norite pasigaminti mažiau, 1 bananui naudokite stiklinę braškių, 5 šaukštus kokosų pieno ir 1 šaukštą agavų.

DSC_0249

Taigi, dieną prieš valgant ledus, sudėkite į šaldymo kamerą nuluptus bananus ir braškes. Jie turi užšalti per naktį. Kitą rytą juos ištraukę, meskite į trintuvą, įpilkite kokosų pieną ir agavų sirupą. Sutrynę, supilkite į specialias formeles ledams ar didelį indą (čia jau jūsų fantazijos reikalas) ir dėkite atgal į kamerą.

DSC_0322-1

Iš tiesų, ledus galima valgyti tik sutrynus, tačiau man pasirodė, kad geriau dar porą valandų juos palaikyti kameroje. Štai ir viskas. Ledai paruošti. Net pati nustebau pagaminusi, o svečiai valgė ir prašė dar. Pabandykit, labai paprasti ir nerealiai skanūs. Skanaukite ir neperkaiskite. Linkėjimai!

Save

Save

Save

Save

Snippets

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.