Obuolių pyragas tingintiems

Be kokio vieno elemento neįsivaizduoji rudens vakarų? Taip! Be obuolių pyrago. Na, ar turi dar likusių obuolių? Jei turi, pasidalinsiu tobulu pyrago receptu. Draugė man jį duodama sakė: toks tobulas, kad net gaila dalintis :))). Šis pyragas skirtas visiems kepėjams tinginiams arba naujiems tėvams, kurie neturi laiko, o gal noro, daug terliotis virtuvėje. Aš dabar priklausau abiem kategorijoms, tad mėgaujuosi šiuo pyragu tikrai dažnai. Tikiuosi, patiks ir tau.

Ingredientai:
4-5 obuolių (kuo daugiau tuo skaniau! Aišku, ne 20);
400 g šaldytos trapios tešlos (beje, sviestinę tešlą gali pasigaminti ir pats, bet  čia juk receptas tinginiams, jeigu ką);
250 ml plakamosios grietinėlės;
2 kiaušinių;
100 g cukraus pudros;
1 šaukšto vanilinio cukraus.

Taigi, kepimo formą išklok tešla. Padenk ne tik dugną, bet šiek tiek ir kaštus. Subadyk tešlą šakute. Obuolius nulupk ir supjaustyk skiltelėmis. Gali pasilikti gražesnes papuošimui. 70 proc. obuolių sudėk ant tešlos. Tada dubenyje sumaišyk kiaušinius, grietinėlę, cukraus pudrą ir vanilinį cukrų. Gerai išplak. Supilk ant obuolių tešloje. Sudėk likusias obuolių skilteles (jei norisi, gali papuošti išdėliodama kokį nors raštą). Aš dar mėgstu užbarstyti cukraus pudros ant viršaus, bet čia nebūtina. Ypatingai jei nemėgsti saldumo. Kepk 40-45 minutes orkaitėje, 180 laipsnių temperatūroje. Viskas. Sakiau, kad čia apie tingėjimą! Skanaus ir nesušalk!

Snippets

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.