Paprastuolis šokoladainis rudens vakarams

„If in Doubt, Bake a Cake“ vėl skamba mano galvoje ir aš devintą vakaro, migdydama savo Pinaviją, jungiu orkaitę. Ant viryklės lėtai tirpdami šokoladas su sviestu užlieja namus rudens kvapu. Ji užmiega, dar nespėjus pyrago įkišti į orkaitę, o aš bėgu pas mūsų ligonį papasakoti, jog rytoj bus nuostabi, sveika diena.
Pyragą kepiau pagal VMG knygą „7 Ingredientai“. Čia viena iš nedaugelio mano maisto knygų, kuriose tikrai randu panaudojamų receptų. O šis – ypatingai mano stiliaus. Su mažai sudedamųjų ir visai paprastas. Skirtas tokioms impulsyvioms kepėjoms kaip aš. Rekomenduoju pabandyti. Parašysiu originalų receptą ir ką jame galima patobulinti.

Ingredientai:
110 g sviesto;
275 g juodojo šokolado;
160 g miltų;
365 g rudojo cukraus;
1 šaukštelis kepimo miltelių;
6 kiaušiniai.

Kaip jau minėjau, šio pyrago makalavimo procesas labai paprastas. Į nedidelį puodą pilame vandens ir į jį statome stiklinį indelį, kuriame tirpinsime sviestą ir šokoladą. Užkaičiame ir leidžiame sviestui su šokoladu pamažu lydytis. Beje, sviesto naudojau šiek tiek mažiau nei nurodyta, bet nuo to pyragas nenukentėjo. Kitame inde išsiplakame šešis kiaušinius. Trečiame – sumaišome birius produktus, t. y. miltus, cukrų ir kepimo miltelius. Nuoširdžiai patariu cukraus dėti mažiau nei nurodyta, nebent mėgstate super duper saldžiai ar šiaip esate cukraus gerbėjai. Kitą kartą pilsiu ne daugiau 350 g, o gal ir mažiau. Taigi, ištirpus šokoladui ir sviestui, išimame indą iš puodo, ar išjungiame kaitrą. Į juos, nuolat maišant šluotele, pilame kiaušinius. Viską sumakalavę, pilame birius produktus. Labai gerai išplakame ir išmaišome masę. Štai ir baigta. Galima pilti į kepimo formą (ją prieš tai išklokite kepimo popieriumi arba patepę sviestu, pabarstykite džiuvėsėliais. Aš jų neturėjau, tad tik patepiau ghee sviestu ir tiek) bei kišti į orkaitę. Originaliame recepte rekomenduojama kepti 150 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių. Na, bet mano orkaitė akivaizdžiai ne tokia kieta, kaip VMG, tad po pusvalandžio ten vis dar buvo košė. Aš rekomenduočiau kepti 180 laipsnių temperatūroje apie pusvalandį. Na, ir viskas. Ragaukite ir kvieskitės rudenį į namus. Skanaus!

Save

Snippets

2 comments

  1. Oi, koks viliojantis tas atpjautas gabalėlis! Seniai šokoladainį bekepiau, ačiū už priminimą 🙂 Pats tas artėjančio rudens vakarams pasaldinti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.