Pavasaris ir pyragai

Kažkada dar jauno entuziazmo pilna, sugalvojusi, jog IR AŠ rašysiu tinklaraštį (ir, aišku, kažkodėl būtinai apie maistą) pirmąjį įrašą paskyriau naujoms pradžioms ir pyrago receptui. Žinoma, tinklaraštis mirė, nespėjęs gimti, nes aš turėjau kitų labai svarbių reikaliukų, kurių iš manęs tikėjosi KITI. Vis dėlto jaučiau, jog vieną dieną vėl norėsiu jį atgaivinti (tik sau tinklaraštį laikau dienoraščio forma, skirta mintims ir įvykiams susiarchyvuoti). Simboliška, jog atėjus tokiam metui, aš vėl atsisėdu ir pradedu rašyti apie naują pradžią (juk pavasaris, atgimimas ir dar viena slapta pradžia, kurios niekam negaliu atskleisti) ir vėl labai labai noriu parašyti nerealų pyrago receptą, kurį neseniai išbandžiau. Na, nes tiesiog „dega“!

InstagramCapture_decbafb5-8ff1-409d-8d85-eda4ba15dff1

Pyragas puikiai tiks, jei kažko stipriai prisidirbote ir norite neskausmingai viską užglaistyti. Taip pat padės išsisukti, jei užpuola netikėti svečiai ir neturite kokių nors pamirštų sausainių ar saldainių (šiaip tokių reikalų namie apskritai geriausia neturėti, nes tik žadina pagundas). Be to, jam nereikia jokių įmantrių produktų, o gaminimo procesas taip pat labai paprastas. Čia pyragas tiems, kurie tingi taip pat, kaip ir aš!

WP_20160201_021

Ingredientai:
150 g sviesto;
2 bananų (aš įdėjau 2, bet jei jums patinka šokolado-bananų derinys įdėkite ir nedidelį 3);
100 g miltų;
150 g juodo šokolado (aš neturėjau tiek juodo, tad maišiau su pusiau pienišku);
130 g cukraus (galit dėti ir šiek tiek mažiau, man buvo per saldu);
3 didelių kiaušinių (būtų gerai tikrų, o ne iš parduotuvės);
2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių;
Žiupsnelio džiūvėsėlių;
Uogų papuošimui (tiktų avietės arba šilauogės).

Taigi, susmulkinkite sviestą ir šokolado plyteles. Lėtai ištirpinkite juos (sviestą ir šokoladą) puode ant nedidelės kaitros. Palikite atvėsti. Tada išplakite kiaušinius su cukrumi ir supilkite atvėsusią šokolado-sviesto masę. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais (viską prieš tai persijoję). Viską gerai išmaišykite. Bananus supjaustykite griežinėliais ir sumeskite į tešlą. Atsargiai išmaišykite šaukštu. Kepimo indą patepkite sviestu ir lengvai pabarstykite džiūvėsėliais. Pilkite tešlą ir dėkite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 35-45 min. (aš kepiau 45, tačiau ne visos orkaitės vienodos) 180 laipsnių temperatūroje. Iškepę galite papuošti uogomis ir valgyti su vaniliniais ledais.

Skanaus! Gražaus atgimimo ir daug meilės (ypač sau).

Snippets

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.