Ruduo. Ir viskas iš naujo

Nors kieme dar skaisčiai šviečia saulė, vakarais vis dažniau norisi šiltų kojinių ir vilnonių megztinių. Ateina ruduo, o kartu su juo ir nauja pradžia. Šis ruduo, labiau nei kiti, simbolizuoja naują pradžią. Jis yra pirmas po to, kai žengėme patį rimčiausią bei patį gražiausią žingsnį mūsų gyvenime. Nors dar gyvename šventiškomis nuotaikomis, bet jau rikiuojam darbus ir sąrašus, naujas mintis ir planus. Vienas iš jų – tinklaraščio iškėlimas į dienos šviesą. Taigi, sveiki atvykę! Na, o pirmojo įrašo proga, dalinuosi labai rudenišku kakavinio pyrago receptu. Nagi, koks ruduo be pyrago ir jo kvapo, užtvindžiusio namus?

fotor_WP_20160214_005(3)

Ingredientai:
2 Kiaušiniai;
Stiklinė cukraus ;
250g. grietinės;
Šaukštelis sodos;
2 šaukšteliai kakavos;
5 valgomi šaukštai miltų.

Kiaušinius išplakame su cukrumi iki vientisos masės, kad nesijaustų cukraus gumuliukų. Tada kitame inde “nugesiname” sodą. T.y. į grietinę dedame sodos ir plakame kol suputos. Visa tai pilame į kiaušinių ir cukraus plakinį ir gerai išmaišome. Tada beriame miltus ir kakavą. Aš visada prasijoju, kad pyragas būtų puresnis. Dar kartą gerai išmaišius galime pilti į skardą, kurią reikia patepti sviestu ir šiek tiek pabarstyti džiuvėsėliais. Rekomenduojama kepti 25-30 min., tačiau aš visada kepu bent 35 minutes, maždaug 180 laipsnių temperatūroje. Ir nepamirškite, jog nepatartina darinėti orkaitės dureles, nes pyragas gali sukristi. Šis pyragas sukurs tobulą rudeninę nuotaiką Jūsų namuose. Patikėkite – receptas dar niekada nenuvylė. Tad gero apetito ir kurkite šilumą kartu!

Snippets

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.