Savaitgalio svajonė

Nėra nieko geriau kaip turėti laisvą savaitgalį. Taip smagu keltis iš lėto, niekur neskubėti, leisti sau pasvajoti. Tokiais šviesiais savaitgaliais, mudu su vyru, neskubėdami kepame blynus ir pasimėgaudami valgom juos, užgerdami cikorijų kava bei gardindami įvairiausiom uogienėm bei džemais. Šių blynų receptą radau Rasiuko virtuvėje. Blynai tokie nuostabūs, jog savaitgalio galima laukti vien dėl jų. Tad dalinuosi toliau, tik svarbu nepamiršti, jog gaminti ir valgyti juos reikia su mylimu žmogumi, sudedant geriausias mintis.

DSC_0509

Ingredientai:
1 stiklinė miltų;
1 kiaušinis;
1 stiklinė kefyro;
1/8 stiklinės cukraus (bet aš dažniausiai pilu ketvirtadalį, kad būtų saldžiau);
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių;
Pusė arbatinio šaukštelio sodos;
Ketvirtadalis stiklinės aliejaus (galima ir šiek tiek daugiau);
Žiupsnelis druskos.

DSC_0526

Blynų paruošimas labai paprastas. Reikia sumaišyti visus sausus produktus viename dubenyje, o visus skystus produktus kitame.  Tada sumaišykite viską kartu ir gerai išplakite tešlą. Išplaktą, ją reikia palikti maždaug pusvalandžiui pastovėti. Kepkite keptuvėje be aliejaus, ant mažos ugnies. Štai Jums ir blynai! Niekada neapsigausite pasirinkę būtent šiuos, jie tiesiog tirpsta burnoje! Skanaus!

Save

Snippets

4 comments

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.