Svogūnų sriuba

Jeigu reikėtų išsirinkti, koks maistas man labiausiai patinka, tai aišku, jog rinkčiausi sriubas. Man patinka visokios – trintos, tirštos, skystos, sočios, lengvos. Tikrai visokios. Sriuba man tobuliausias patiekalas. O jų variacijų gali būti begalybė. Kasdieniam valgymui turiu keturias favorites: burokėlių su džiovintais grybais, svogūnų, moliūgų ir pomidorų. Šįkart – apie svogūnų sriubą indeliuose.

spalvota
Ingredientai:
4 dideli svogūnai;
1-1,5 litro sultinio;
Gabalas sviesto;
Fermentinio sūrio arba “Džiugo”;
Žiupsnelis druskos;
Maltų juodųjų pipirų;
Šlakelis alyvuogių aliejaus.

Stambiai supjaustome svogūnus. Į puodą įpilame šlakelį alyvuogių aliejaus ir dedame  gabalėlį sviesto. Sviestui pradėjus tirpti, dedame svogūnus į puodą. Nuolat maišant, kepiname kol pasidarys skaidrūs ir minkšti. Tada į puodą pilame sultinį, beriame druską ir pipirus. Išmaišę paliekame pavirti maždaug penkias minutes. Nukeliame puodą nuo kaitros ir supilame sriubą į indelius. Dedame į orkaitę ir dar pakaitiname 160 laipsnių temperatūroje maždaug 15 minučių. Tada ištraukiame indelius ir apibarstome sriubą tarkuotu sūriu. Pašauname dar 5 minutėms, kol sūris išsileis. Ištraukiame ir kai šiek tiek pravės, valgome. Svarbiausia, kad neatšaltų per daug, nes sriuba rieboka ir valgyti gali būti nebemalonu. Skanaus!
Snippets

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.