Žieminis jautienos troškinys

Už lango karaliauja miestą išdabinusi žiema, šerkšnų karoliai gracingai žiūri nuo šakų ir net dūmai kylantys iš milžiniškų kaminų atrodo elegantiški ir nekalti, it perregimas angelo rūbas. Tokią žiemą smagiausia stebėti sėdint namuose, storų megztinių ir vilnonių kojinių patale. Visi savaitgaliai pasidaro tokie tingūs ir šviesūs. Mes šias dienas dedikuojam geroms knygoms, klasikiniams filmams, na ir žinoma įdomiausių patiekalų bandymams. Man pačiai žiemą labiausiai primena troškiniai. Namuose tai ne toks ir dažnas reiškinys, tačiau vieną greitą ir labai mėgstamą turim. Patenkinti lieka visi, net ir katinas, kuriam leidžiama pribaigti likusią jautieną. Todėl šiandien dalinuosi nesudėtingu greito jautienos troškinio receptu.

IMG_4600

Ingredientai:

500 g jautienos;
3 vidutinio dydžio svogūnai;
3 skiltelės česnako;
3 morkos;
4 bulvės;
Skardinė konservuotų pupelių (geriausia baltų, pomidorų padaže, bet tiktų ir tamsios);
Indelis pomidorų pastos;
Alyvuogių aliejaus;
Sviesto;
Litras sultinio;
>Petražolių (galima ir kitų žalumynų, aš kartais dedu šalavijo, kuris paįvairina skonį);
2 lauro lapų;
Druskos, pipirų.

Į keptuvę pilame alyvuogių aliejaus ir ją gerai įkaitiname. Mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais ir kepiname keptuvėje, kol šiek tiek paruduos. Kepinant pasūdome. Tada sudedame mėsą į puodą, kuriame troškinsime. Svogūnus ir česnakus supjaustome ir kepiname keptuvėje su sviestu. Kai svogūnai suminkštėja, viską dedame į puodą, kuriame jau yra mėsa. Viską užpilame sultiniu ir troškiname 40 minučių. Morkas ir bulves pjaustome kubeliais, pasitroškinus mėsai sudedame ir jas bei beriame pupeles. Įdedame lauro lapus. Tada dar troškiname, kol daržovės suminkštės. Pabaigoje pilame pomidorų pastą ir beriame prieskonius. Viską pamaišome ir po kelių minučių galima išjungti ugnį. Išgriebiame lauro lapą. Štai troškinys ir baigtas. Beje, jeigu mėgstate aštrius patiekalus, galima įberti aitriosios paprikos miltelių arba nedaug smulkiai pjaustyto čili pipiro. Tad nebijokite eksperimentuoti ir šildykitės šią gražią žiemą. Skanaus!

Snippets

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.